Park en omgeving

 

Bossen, heide, uren fietsen, een mooie wandeltocht of toch een balletje slaan op de golfbaan. Ontdek hier de omgeving van Buitenplaats de Hildenberg.

 

Meer weten over de woningen die wij aanbieden, download hieronder de brochure of neem contact met ons op.

Het hart van Noord Nederland

Buitenplaats De Hildenberg is bijzonder door de ligging op een golfbaan. De baan kent aantrekkelijke hoogteverschillen, duinachtige zandverstuivingen en bunkers.

 

Het dorp Appelscha ligt op de grens van Drenthe en Friesland, het hart van Noord Nederland, en is een perfecte uitvalsbasis vanwege de combinatie van natuur en vermaak. De buitenplaats ligt aan de rand van Nationaal Park Drents-Friese Wold, een van de grootste natuur gebieden van Nederland. Het park bestaat uit 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden. De wandel en fiets mogelijkheden zijn hier eindeloos.

 

Appelscha ligt op circa 20 kilometer afstand van Assen en 50 kilometer afstand van Groningen en Leeuwarden. Amsterdam en Utrecht zijn circa 150 kilometer verwijderd van Appelscha.

Golfen aan de rand van het Drents-Friese Wold

Golfpark De Hildenberg biedt een uitdagende 9-holes golfbaan voor de beginnende en ervaren golfer! De golfbaan heeft waterpartijen, duinachtige zandverstuivingen en bunkers. De holes slingeren dwars tussen de woningen en straten door.

 

Naast de 9-holes golfbaan zijn er uitstekende oefenfaciliteiten, waaronder een overdekte driving range, verschillende chip- en putgebieden en drie serieuze oefenholes. Mocht u nog willen bijleren, Golfschool de Hildenberg helpt u graag uw spel te verbeteren. De golfschool organiseert ook verschillende clinics om de niet of beginnende golfer kennis te laten maken met de sport.

Schermafbeelding 2022-05-18 om 14.47.41
DJI_0011
mini-golf-gbf8563fa0_1920

Midgetgolfpark Friesland

Appelscha heeft meer golfplezier te bieden: midden in het bos van Appelscha, nabij de zandvlakte, ligt Midgetgolfpark Friesland. De midgetgolfbanen zijn geschikt voor jong en oud.

 

Midgetgolfpark Friesland heeft twee 18-holes circuits; een traditionele midgetgolfbaan en een Zweedse viltbaan. Bij de Zweedse viltbaan zijn de holes anderhalf tot twee keer zo lang als een traditionele baan en ligt de moeilijkheidsgraad ook iets hoger.

Grand Café De Hildenberg

Op het terrein van Buitenplaats De Hildenberg ligt Grand Café De Hildenberg. Het grand café kijkt uit over de golfbaan en heeft een groot terras in de zon. Voor goed eten en gezelligheid bent u hier op het juiste adres voor lunch, borrel en diner.

_BWP8005
_BWP7784

Het Drents-Friese Wold

Wanneer je Appelscha zegt denk je direct aan de prachtige omgeving en aan het nationaal park Drents-Friese Wold. Het park, van ruim 6100 hectare, bestaat uit bos, heide en stuifzanden.

 

Het padennetwerk in het nationaal park is uitgebreid; wandelpaden, fietsroutes, mountainbiketracks en ruiterpaden lopen door het gebied heen. Ontdek de natuur en kom helemaal tot rust in deze achtertuin van Buitenplaats De Hildenberg!

Activiteiten

In de buurt bevinden zich ook tal van leuke activiteiten die goed bereikbaar zijn met de auto waaronder bijvoorbeeld;

 

  • Openlucht zwembad Laco (1 minuut)
  • Verkeers & Attractiepark Duinen Zathe (10 minuten)
  • Blotenvoetenpad Drents-Friese Wold (6 minuten)
  • Nationaal gevangenismuseum (20 minuten)
  • Wildlands Adventure Zoo Emmen (35 minuten)
  • Assen centrum (25 minuten)
_BWP7505

Als toevoeging op de standaard of verlengde Boszandoog kunt u er voor kiezen om als extra optie een sauna, sunshower en jacuzzi toe te voegen aan uw woning. Wellness in de woning is niet alleen een heerlijke toevoeging aan uw vakantie, ook is dit terug te zien in uw rendement wanneer u de woning verhuurt.

Kom helemaal tot ontspanning in uw eigen energie-neutrale wellness vakantielodge. Als toevoeging op de standaard Eneva bieden wij de mogelijkheid om wellness faciliteiten toe te voegen aan deze duurzame woning. Een sauna, sunshower en jacuzzi zullen worden toegevoegd aan de 4 of 6 persoons vakantiewoning.

Bel
072-5155844
Stuur bericht